Η Κεφαλονια

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο από τα Ιόνια νησιά και το πέμπτο σε μέγεθος από όλα τα νησιά της Ελλάδος. Με περίπου 32.000 μόνιμους κατοίκους στα 365 χωριά της, συν 7.000 μόνιμους κατοίκους στην Ιθάκη το αδελφό νησί της Κεφαλονιάς.

Η πρωτεύουσα του νησιού, το Αργοστόλι, έχει 10.000 κατοίκους και είναι ένα εμπορικό και τουριστικό μέρος. Άλλες μεγάλες πόλεις και χωριά του νησιού είναι το Ληξούρι (2η μεγαλύτερη), η Σάμη και ο Πόρος (λιμάνια), το Φισκάρδο κ.λπ.. Οι Κεφαλλονίτες είναι ζωντανοί άνθρωποι με μεγάλη ιστορία στις τέχνες και την κουλτούρα. Δεν είναι καθόλου σπάνιο στην μέση του δρόμου να συναντήσετε κανταδόρους να τραγουδάνε με κιθάρες και αρκοντεόν. Πρέπει να πάρετε γεύση από τα ντόπια κρασιά και την Κεφαλλονίτικη κουζίνα, όπως την φημισμένη Κεφαλλονίτικη πίτα με 4 διαφορετικά είδη κρέατος και ρύζι, το Κεφαλλονίτικο κρασί Ρομπόλα και άλλες σπεσιαλιτέ οι οποίες θα σας αφήσουν ένα ευχάριστο αίσθημα (και γεμάτο στομάχι!)

Το νησί είναι γεμάτο από καταπληκτικές παραλίες με άμμο ή βότσαλα και η ομορφιά του βυθού θα σας μαγέψει καθώς θα κολυμπάτε φορώντας τη μάσκα σας. Αλλά και για τους λάτρεις του βουνού, η Κεφαλονιά έχει πολλά να προσφέρει: ο Αίνος, το ψιλότερο βουνό στα Ιόνια νησιά (1.628 μέτρα), γεμάτο με σπάνια είδη χλωρίδας (περίπου 600 είδη διαφορετικών φυτών όπου δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο), έχει ονομαστεί Βιογενετικό και Εθνικό Πάρκο, και έχει ανακηρυχτεί μία από τις 151 περιοχές προστατευόμενης πτηνοπανίδας της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το μεγαλύτερο μέρος του βουνού είναι καλυμμένο με μαύρα έλατα (υπάρχουν μόνο εδώ και στη Λιβύη) όπου οι βελόνες του έχουν σκούρο κυπαρίσσι χρώμα (απ’ όπου και η ονομασία του Αίνου “Μαυροβούνι”).

Η Κεφαλονιά είναι ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο που συνδυάζει θέα θάλασσας και βουνού σε πολύ μικρές αποστάσεις μεταξύ τους. Μπορείτε να βρείτε πολλά αρχαία μοναστήρια και πληθώρα από γεωλογικά φαινόμενα όπως το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης στον Καραβόμυλο που δεν πρέπει να χάσετε.

Καντε την κρατηση σας +